Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Vihreät ratkaisut

Videos
false false

GoGreen-ohjelma

Close

GoGreen-ohjelma

GoGreen-ohjelma

/content/dam/Local_Images/g0/New_aboutus/green_solution/GreenSolutions/204x99_video_image/video_gogreen_204x99.jpg /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png /jcr:content/renditions/cq5dam.thumbnail.140.100.png
Links Info

Ilmastonsuojelun virstanpylväät

2001: Deutsche Post DHL Group perustaa konsernin ympäristötiimin vastauksena ympäristökysymysten kasvavaan merkitykseen.
2002: DHL Sweden Ruotsissa panee käyntiin aloitteen “Grøna Ton” (vihreä tonnisto), ensimmäisen ‘vihreän’ lisäarvokuljetuspalvelun uusiutuvien polttoaineiden edistämiseksi.
2005: Saksan pakettitoimi DHL Parcel Germany käynnistää pilottiprojektinsa “Vihreä paketti” (“Green Parcel”), hiilineutraalin pakettilähetyspalvelun.
2006: Hiilineutraalit lähetyspalvelut ovat tarjolla DHL Express -asiakkaille useissa Euroopan maassa.
2007: Hiilineutraali lähetyspalvelu käynnistyy yksityis- ja yrityskirjeasiakkaita varten Saksassa.
2008: DPDHL sitoutuu ensimmäisenä logistiikkayrityksenä GOGREEN-ohjelmallaan alentamaan CO2-päästöt tavoitellun 30%:n verran vuoteen 2020 mennessä.
2008: DHL Supply Chain asennuttaa Ison-Britannian ensimmäiseen hiilineutraaliin varastoon maalämpöpumpun ja uuden sähkövalaistuksen.
2009: Deutsche Post DHL Group kuljettaa yli 700 miljoonaa GOGREEN-tuotelähetystä, tasaten 38 600 tonnia hiilipäästöjä ilmastonsuojeluprojekteilla.
2010: Vuosittaisten GOGREEN-lähetysten määrä nousee 1,7 miljardiin.
2010: GOGREEN-palvelu asetataan myös DHL Global Forwarding –asiakkaiden käyttöön ympäri maailmaa.
2010: DHL Freight alkaa tarjota CO2-raportteja tietyillä alueilla. Asiakkaat voivat tasata päästöjään näiden raporttien perusteella.
2011: DHL Global Forwarding, Freight ottaa käyttöön verkkoraportointivälineen Carbon Dashboard, josta asiakkaat voivat nähdä CO2-päästönsä.
2011: Saksan pakettitoimi DHL Parcel Germany kuljettaa nyt kaikki yksityisasiakkaiden paketit hiilineutraalisti ilman lisämaksua.
2011: Saadakseen päästölupia, Deutsche Post DHL Group käynnistää oman ilmastonsuojeluprojektin Lesothossa.
2012: Hiilineutraalit kuljetuspalvelut ovat nyt DHL Express –asiakkaiden saatavissa noin 60 maassa ympäri maailman.
2012: DHL Express käynnistää ulkopuolisten tarkistamat raportointipalvelut: Asiakkaat voivat nyt seurata lähetystensä CO2-päästötasetta.
Optimoidut kuljetusreitit, vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävät ajoneuvot ja energiatehokkaat varastot: ilmastolle vahingollisia CO2-päästöjä ja muita ympäristövaikutuksia tavaroiden kuljetuksessa ja varastoinnissa voidaan vähentää monin tavoin.

Pyrkimyksenämme on hyödyntää nämä mahdollisuudet yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. DHL:ssä olemme antaneet tälle nimikkeen GOGREEN. Olemme vakuuttuneita siitä, että ympäristönsuojelu ja yrityksen menestyminen eivät ole yksinomaan yhteensopivia, vaan ne ovat tiiviisti sidoksissa toisiinsa.

GOGREEN-tuotteet ja -palvelut

Asiantuntemuksemme ja maailmanlaajuisten toimintojemme ansiosta pystymme tarjoamaan yritysasiakkaillemme laajan valikoiman ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluja. Annamme asiakkaidemme käyttöön yksityiskohtaiset Carbon ReportsExternal Link / New Window* -hiilijalanjälkiraportit, jotka selventävät heidän tilannettaan kasvihuonekaasupäästöjen suhteen. Vaikka logistiikassa CO2-päästöillä onkin suurin vaikutus ilmastonmuutokseen, raportoimme myös muista kasvihuonekaasuista, kuten metaanista ja typen oksideista. Noudatamme kansainvälisesti tunnustettua, talouden eri alat huomioivaa ja tuotteen koko elinkaaren kattavaa kasvihuonekaasujen laskennan ja raportoinnin kansainvälistä standardia Greenhouse Gas Product Lifecycle Accounting and Reporting. Otamme huomioon myös jo polttoaineiden ja energian tuotannossa ja kuljetuksessa syntyvät päästöt.
Vihreän optimoinnin palvelussamme Green OptimizationExternal Link / New Window* kartoitamme yhdessä asiakkaidemme kanssa, missä on parantamisen varaa ja miten kasvihuonekaasupäästöjä voidaan vähentää. Analysoimme asiakkaiden koko logistiikkaketjun ja autamme heitä optimoimaan kauppareittejä ja kuljetusmuotoja. Lisäksi teemme ehdotuksia, miten asiakas voi parantaa ympäristövaikutuksiaan.
Väistämättömien päästöjen kompensoimiseksi tarjoamme asiakkaillemme Climate NeutralExternal Link / New Window* ‑hiilineutraalipalveluja. Olemme mukana vapaaehtoisessa päästökauppajärjestelmässä ja ostamme hiilipäästöhyvityksiä eri projekteista, joilla vähennetään päästöjä ja siten toimitaan paikallisten yhteisöjen hyväksi. Tammikuusta 2014 lähtien olemme kompensoineet hiilidioksidin lisäksi myös muita kasvihuonekaasuja, kuten metaanin ja typen oksidien päästöjä. Siten GOGREEN on laajentunut hiilineutraalista ilmastoneutraaliksi. Uuden GHG-protokollan (GHG Protocol for Products) mukaisesti otamme huomioon myös jo polttoaineiden ja energian tuotannossa ja kuljetuksessa syntyvät päästöt.

* Huom. Nämä linkit viittaavat globaaliin sivustoomme, joka on käytettävissä vain englanniksi.