Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Pikakuljetusten polttoainelisä

Muutokset polttoaineiden hinnoissa ovat nostaneet lentopikakuljetusalan kokonaiskustannuksia ja johtaneet muuttuvan polttoainelisän käyttöönottoon. Polttoainelisä elää polttoaineen hinnanmuutosten mukaan.

Kansainvälisten Time Definite -lentopikakuljetusten ja kotimaan maantiepikakuljetusten polttoainelisä sidotaan kuukausittain tarkistettavaan lentokerosiinin US Gulf CoastExternal Link / New Window (USGC) -hintaindeksiin, jonka U.S. Department of Energy julkaisee.
Kansainvälisten Day Definite –maantiepikakuljetusten polttoainelisä perustuu dieselpolttoaineen hintaan. Polttoainelisä on sidoksissa dieselpolttoaineen kuluttajahintaan paikallisessa valuutassa (sisältäen tullit ja verot). Euroopassa hintaa säätelee Euroopan komission energian ja liikenteen pääosasto ja se julkaistaan komission Oil BulletinExternal Link / New Window -raportissa.
Indeksitarkistuksissa on kahden kuukauden viive: esimerkiksi maaliskuun polttoainelisä perustuu tammikuun hintaindeksiin. Tämä johtuu indeksihinnan julkaisupäivästä.


DHL Express pidättää oikeuden muuttaa polttoainelisäindeksiä ja -taulukkoa ilman erillistä ilmoitusta. Pidätämme myös oikeuden yksipuolisesti päättää sekä polttoainelisän määrästä että voimassaoloajasta.