Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Litium-akkujen lähettäminen

Ilmailuala on nostanut esiin turvallisuuteen liittyviä huolenaiheita ja siksi ICAO:n/IATA:n säännöksiä litium-akkujen lähettämistä koskien on tiukennettu ja lentoyhtiöiden tulee valvoa niitä entistä tarkemmin.

Tällaisen sisällön turvallinen kuljettaminen ilmateitse sekä ICAO:n/IATA:n säännösten täydellinen noudattaminen on lähettäjän oikeudellisella vastuulla. Tämän vuoksi IATA on tuottanut oppaan, joka auttaa lähettäjiä ymmärtämään ja noudattamaan säännöksiä.

Mikäli lähetys sisältää litium-akkuja, joiden kuljetus edellyttää erityisiä pakkausmerkintöjä tai tarroja, kuljetus vaatii erillisen asiakasnumeron luvituksen

Litium-metalliakut, jotka on pakattu Section II PI 968:n mukaisesti (irralliset litium-metalliakut) ovat kiellettyjä DHL:n lentopikakuljetusverkostossa.

Litium-ioniakkujen (PI 965) kuljettaminen matkustajakoneissa on kielletty, mutta DHL Express voi kuljettaa niitä rajoitetusti.

Tärkeää!

Litium-akut, joiden tiedetään tai epäillään olevan viallisia tai vaurioituneita, aiheuttavat suuren turvallisuusriskin henkilökunnalle ja omaisuudelle, eikä niitä ole sallittua kuljettaa lentokoneessa missään tilanteessa.
Jos tiedetään tai epäillään, että kannettava tietokone, matkapuhelin tai muu laite sisältää viallisen tai vaurioituneen litium-akun, tulee akku poistaa ennen kuin DHL voi hyväksyä lähetyksen kuljetettavaksi.