Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Valppaus petosten havaitsemiseksi ja torjumiseksi

DHL on johtavana kansainvälisten lähetysten kuljetusyrityksenä tunnettu merkki kaikkialla maailmassa. DHL suhtautuu vakavasti asiakkaidemme ja heidän arkaluontoisten tietojensa suojaamiseen. Rohkaisemme sinua olemaan valpas havaitaksesi vilpillisten tahojen mahdollisen DHL-merkin käytön petosmielessä.

DHL-merkin käyttö petosmielessä

Verkko-ostajia on yritetty pettää käyttämällä luvattomasti DHL:n nimeä ja merkkiä sähköpostiviesteissä ja graafisissa esityksissä, jotka näyttävät päällisin puolin olevan peräisin DHL:ltä.

Useimmissa tapauksissa viestit koskevat verkon kautta tapahtuvaa kulutustavaran myyntiä siten, että maksua saatetaan pyytää ennen tavaran toimittamista asiakkaalle.

Ilmoitamme täten, ettei DHL pyydä maksua tällä tavalla. DHL perii vain saatavat virallisista DHL-lähetyksiin liittyvistä kuljetuskustannuksista.

Tämä turvallisuustiedoksianto ei koske vastaanottajan velvoitetta maksaa kuljetus-, tulli-, ALV- tai muut senkaltaiset maksut silloin, kun ne on asianmukaisesti maksettava tavaran toimituksen yhteydessä.

DHL ei vastaa mistään kustannuksista, kuluista tai maksuista, jotka ovat aiheutuneet väärin perustein petollisen toiminnan seurauksena.

Ilmoitamme täten, että jos olet saanut sähköpostiviestin, jossa annetaan ymmärtää DHL:n yrittävän toimittaa sinulle pakettilähetystä ja jossa pyydetään sinua avaamaan viestiin liittyvä tiedosto lähetyksen toimittamiseksi, kyseessä on vilpillinen sähköpostiviesti, pakettiläheystä ei ole olemassa ja viestin liitteenä oleva tiedosto voi sisältää tietokoneviruksen.

Älä avaa liitteenä olevaa tiedostoa. Kyseinen sähköpostiviesti ja sen liite eivät ole peräisin DHL:ltä.

Jos vähänkin epäilet DHL-merkkiä käyttävien verkkosivujen aitoutta, pyydämme sinua aina käymään DHL-verkkosivuilla globaalin verkkosivustomme kautta.

Pyydämme sinua ilmoittamaan DHL:n asiakaspalvelulle vastaanottamasi vilpilliset tai epäilyttävät DHL-sähköpostiviestit.